Sănătatea femeii


UPDATE. Articolul este scris pe vremea in care ma informam singura pe unde puteam, inainte sa incep sa studiez temeinic si ,,oficial'' medicina traditionala Ayurveda si nutritia moderna. Trebuie revizuit, pentru ca nu mai reprezinta in totalitate viziunea mea asupra acesteui subiect.

Din tot ce am citit pînă acum despre sistemul reproducător, am sintetizat pentru mine 3 lucruri extrem de simple, dar esenţiale pentru sănătatea femeii:
  1. Scapă de orice infecţie a organelor reproducătoare rapid: ciuperci, candida, viruşi, herpes, papiloma, bacterii etc
  2. Mănîncă ce trebuie
  3. Nu mînca ce nu trebuie
1. Orice răceală, infecţie, ciupearcă...trebuie tratată la timp. Este important să facem periodic analizele ca să ştim exact ce avem sau măcar să luăm tratamente naturiste profilactice: Pau D'arco şi Argint coloidal sunt singurele antibiotice naturale de care ştiu cu un spectru extrem de larg de acţiune şi fără efecte secundare. Le recomand pentru orice infecţie, să nu vă fie frică că tratamente naturiste nu sunt eficiente, Pau Darco si argintul acţionează rapid şi eficient, le-am incercat ,,pe pielea proprie''. E o mare prostie să folosim antibiotice sintetice pentru aceste scopuri, căci scăpăm de o infecţie şi obţinem candida garantat, plus slăbirea imunităţii. Pentru candida ni se vor da alte pastile, de la antibiotice şi pastile ne apucă ficatul şi tot aşa... Organismul chiar că n-o să mai aibă forţă să se lupte cu infecţiile.
2. Mîncare trebuie să hrănească celula, nu stomacul :). E ca şi cum ai creşte o floare în ghiveci: oare ai uda-o cu Cola? Nu, îi dai apă, îngrăşăminte...De ce să nu avem aceaşi atitudine faţă de corpul nostru ? Pentru că ,,merge şi aşa'' şi atunci ne satisfacem poftele fără nici un discernămînt. Dar nu merge ,,oricum'' la infinit, chiar şi un organism puternic din naştere se dezechilibrează puţin cîte puţin sub acţiunea alimentaţiei necorespunzătoare. Trebuie să mîncăm sănătos, mai mult vegetarian, mai mult crud, multe vitamine, aminoacizi, grăsimi sănătoase, apă biodisponibilă etc.
Vitamine şi minerale care trebuie căutate în alimente sau luate ca supliment alimentar:
  1. Vitamina E (se găsesşte în nuci, uleiuri, avocado, ouă crude)
  2. Vitamina A (morcovi, salată, varză, părţile verzi ale vegetalelor)
  3. Vitamina C (multe fructe, pomuşoare, legme ca ardei, varza, frunze verzi ca macriş etc)
  4. Vitaminele B3, B6 (legumenoasele, cereale integrale, grîu germinat, banane, varza)
  5. Zinc (grîu germinat, tărîţă)
  6. Fier (legume, frunze verzi (măcriş, urzica, papadie), linte, gălbenuş de ou, fructe ca vişine, caise, prune, mere)
  7. Cupru (nuci, gălbenuş de ou)
  8. Aminoacizi esenţiali (alge marine, mai ales spirulina, superfructe precum goji, cătină
  9. Omega 3 (nuci, seminţe, uleiuri presate la rece, peşte)
3. Nu consumăm carne, lactate, alcool, produse sintetice, E-uri
Laptele şi carnea contin hormoni si astfel dezechilibrează balanţa sistemului endocrin feminin. Efectele sunt agravate de hormonii sintetici admnistrati animalelor să crească mai repede. Din aceasta sau poate ca din alta cauză s-a constat că consmul de lapte favorizează apariţia infecţiilor vaginale, ciupercilor, tulburări menstruale, chisturi, fibroame, tumori ovariene.
Hormonii din lapte si carne acţionează si aspupra sanatatii barbatilor, dar efectul negativ este mai pronuntat in cazul femeilor, perturbînd echilibrul hormonal reglat de hipofiză. Să nu mai vorbim de îngrăşare şi chiar obezitate.
Laptele crud, neprocesat, nepasteurizat, provenit de la un animal cu alimentatie naturală, fara hormoni sintetici este cu sigurantă mai putin periculos. Totuşi, femeile care au deja probleme hormonale, ar trebui să evite consumul de lactate.
De asemenea, nu trebuie să folosim tratamente sau anticoncepţionale hormonale, poate într-un alt post o sa vorbesc despre asta.

În schimb, anumite vegetale sunt bogate în fitoestrogene care acţiunează pozitiv asupra sănătăţii feminine şi diminuează riscul cancerului mamar. De exemplu cerealele integrale, seminţele de in, de chimen, de dovleac, de floarea soarelui etc conţin compuşi fitoestrogenici numiţi lignane.

Există şi plante medicinale care reglează funcţiile apartului reproducător, echilibrează hormonal:
  1. Coada racului
  2. Lemnul dulce
  3. Creţişoara
  4. Salvia
  5. Mărar (seminţe)
  6. Mugurii de zmeur
  7. Înfloriscenţele de morcov
  8. Alte plante: coada şoricelului, urzica, călin, melisa (roiniţa), anason
Alimentele care reglează funcţiile apartului genital feminin sunt:
  1. măsline negre
  2. germeni de grîu
  3. ovăz
  4. lăptişor de matcă
  5. ţelină (rădacina şi frunze)
  6. soia (boabe, germeni)
  7. nuci
  8. seminte de floarea soarelui, de dovleac, de in, susan
  9. condimente: ghimbir, cuişoare, scorţişoara, seminţe de chimen
  10. maca (nu creşte la noi, dar se vinde sub formă de pudră)
Citeste si Tratament naturist rapid pentru durerile menstruale
Surse: Tratat pentru alimentaţia naturală a omului, Marian Paraschiv-Claudius, cursurile dr. Butakova, poza: www.presaonline.com

Comentarii

Postări populare