Terci de quinoa cu dulceaţă de cătină

Quinoa este una dintre cele mai hrănitoare cereale datorită conţinutului ridicat de proteine uşor asimilabile, minerale ( fier, zinc, fosfor, magneziu) şi vitamine ( B1, B2, B6, B9, E). Se găseşte la plafare şi în supermarketuri. Este cam scumpă în comparaţie cu alte cereale (cam 17 Ron 500 g) dar cred că merită s-o luam din cînd în cînd pentru diversificare. Terciul pe care l-am făcut azi este o mîncare excelentă pentru copii, bolnavi, anemici, cei cu lipsa de calciu (susan este o sursă excelentă de calciu!). Este saţios, hrănitor, vitaminizant şi mineralizant.
Ingrediente:

Fierbem quinoa în apă ( 3:1), după ce mai scade din apă adăugăm mărul tăiat felii, stafide şi vanilie. Fierbem la foc mic pînă apa nu este absorbită sau gustăm quinoa să fie gata. Lăsăm să se răcească s-o putem mînca ( 40 de grade), adăugăm dulceaţă sau miere şi susan. Se poate adăuga şi nişte unt, de cocos de exemplu.





Comentarii

Postări populare