Bananele:cît de bune sunt ele pentru sănătatea noastră?

Sunt multe informaţii greşite sau formulate greşit în domeniul nutriţiei în mass-media. Se spune că ciocolată este super bună pentru sănătate. Da, cacao crud e foarte bun, dar nu ciocolatele din comerţ făcute din nu ştiu ce prostii. Cafea e antioxidantă, dar nu cafea prăjită care se găseşte în comerţ. La fel şi cu multe fructe exotice. Bananele conţin multe substanţe nutritive, dar nu stiu daca se merită să le mîncăm des din cauza pesticidelor folosite în cultivarea lor şi substanţelor toxice cu care se dau în depozite ca ele să se facă galbene. Am văzut mai demult un documentar rusesc despre asta foarte bine făcut. Iată, numai ca idee, acest video:



Am văzut de curînd într-o revistă dietă pentru slăbit bazată pe banane! Cînd primim o informaţie nu trebuie s-o luam de-a buna. Trebuie să reflectăm un pic, să ne uităm pe etichetă, să cititm despre substanţe pe care le conţine acel produs. Iar cu fructele exotice trebuie să fim atenţi şi să nu exagerăm. Eventual fructele deshidratate si organice ar fi de încredere pe timpul iernii, cînd nu prea avem fructe autohtone. Nici autohton nu înseamnă neapărat fără pesticide, dar atunci cînd iei din piaţă şi vezi omul care le-a cultivat la el acasă e altceva totuşi.
Bananele sunt într-adevăr nutritive şi au calităţilor lor. Merg foarte bine la smoothie-uri verzi pentru începători, la muesli etc. Le recomand doar ca diversificare, în lipsă de timp sau de altceva sau pentru a îmbunătăţi gustul unui preparat culinar sănătos.

Comentarii

Postări populare