Pasta de avocado: o gustare rapida si satioasa

Avocado este un fruct foarte nutritiv: conţine o cantitate mare de acizi graşi, inclusiv acid oleic, vitamina E, este o sursă pogată de vitamina E, luteină, carotenoide (zeaxantina, alfa-caroten, beta-caroten), potasiu, folaţi.
Avocado este pentru mine cea mai bună gustare, mai ales atunci cînd n-am timp să-mi prepar ceva de mîncare. Practic, contează să avem un avocado bine copt din care se face pasta cu ajutorul furculiţei sau blenderului. La această pastă se poate adăuga ceapa, condimente, alte legume etc şi o servim cu pîine integreală.Combinaţiile sunt nenumărate în funcţie de ce avem în casă. Iată numai cîteva exemple de gustări rapide:

  1. Cel mai simplu: pateu din pasta de avocado, sare, chili rîşnit şi ceapa tăiată subţire.
  2. Guacamole: pasta de avocado, roşii tăiate cît de mărunt ne place, ceapă tăiată mărunt, zeamă de lămîie, nişte pătrunjel, ardei iute Cayenne sau chili, sare. Sau se amestecă toate tocate cu pasta de avocado, sau se pun toate în blender şi se procesează pînă obţinem pastă.
  3. Pastă e avocado cu susan şi condimente asiatice (cea care apare în poză): avocado stropit cu suc de lămîie şi pasat cu furculiţa, un pic de sare, un pic de chili, plante aromatice (busuioc, coriandru, mentă, maghiran, patrunjel etc) şi seminţe de susan un pic prăjite.


Comentarii

Postări populare