Salată de quinoa cu mazăre şi nuci

Reţeta este preluată de aici: www.bonappetit.com. Am simplificat-o puţin şi în acelaşi timp am crescut aportul de ingrediente crude. A ieşit delicios! Această reţetă e demnă de o masă festivă.

Ingrediente 1 porţie mare:
  1. Quinoa- jum. cană
  2. Mazăre- jum.-1 cană
  3. Verdeaţă: o legătură de pătrunjel, 1 ceapă verde
  4. Nuci: caju şi fistic- jum.cană

Sos:

  1. ulei măsline (sau alt ulei presat la rece)- 1 Lg
  2. sare de mare- vf. de cuţit
  3. suc lămîie- 1-2 Lg
  4. usturoi- 1 căţel
  5. opţ. chili proaspăt rîşnit
  6. opţ. miere- jum.lg
  • Quinoa se pune la fiert cu puţină sare în cantitate dublă de apă. Se fierbe la foc mic pînă apa se evaporă. (în jur de 15 min). Nu e nevoie să o amestecaţi. Cînd se evaporă apa puţeţi să amestecaţi uşor cu o furculiţă pentru ca această să devină ,,pufoasă''.
  • Mazărea se decongelează. Dacă aveţi probleme cu digestia, fierbeţi mazărea în apă cu puţină sare cîteva minute.
  • Verdeaţa se spală şi se taie mărunt.
  • Pentru sos cantităţile sunt aproximative pentru o porţie. Eu am făcut mai mult ca să se învîrte blenderul. Puteţi de asemenea să puneţi toate îngredientele într-un vas şi să amestecaţi bine (pisaţi usturoiul separat).
  • Quinoa se lasă să se răcească, se amestecă cu mazăre, verdeaţă tocată, sos şi nuci zdrobite. Se presară cu nişte pătrunjel tocat şi se serveşte imediat.

Comentarii

Postări populare