Supă de iarnă cu gust de primăvară: linte, năut germinat şi spanac

Ingrediente (cantitatile sunt orientative, pt. 2-3 porţii):
  1. linte roşie- o cană
  2. năut germinat- o cană
  3. ceapă- 1
  4. morcov- 1
  5. de dovleac- 1 felie
  6. frunze de spanac- 1 cană (proaspăt sau îngheţat)
  7. condimente: curry, curcuma, ghimbir, chili, diverse feluri de piper, dafin, coriandru, cimbru si alte ierburi aromatice, sare
  8. ghee-1 Lg
Preparare:
  • Lintea se spala si se pune la fiert intr-o cantitate triplă de apă. Cînd începe să fiarbă adunaţi spuma. Adăugaţi sare, frunze de dafin, cimbru şi alte condimente dacă doriţi.
  • Separat, intr-o tigaie se face masala. Se incalzeste ghee, se adaugă condimente boabe (de ex. coriandru, seminte de muştar, fenicul), acestea trebuie să trosnească un pic. Adăugăm restul condimentelor şi le călim cîteva secunde pînă îşi deschid aroma.
  • Adăugăm ceapa tăiată foarte fin, o călim cîteva minute. Apoi morcov tăiat subţire, călim cîteva minute şi la sfîrşit dovleac tăiat cubuleţe mici, le călim împreună vreo 5-10 min. Adăugaţi un pic de apă dacă e nevoie.
  • Cînd lintea e moale, adăugăm legumele şi năutul germinat. Fierbem cîteva minute să se intrepătrundă gusturile. Verficăm dacă mai trebuie condimente.
  • Închidem focul şi adăugăm spanac tăiat mare. Îl lăsăm să se înmoaie un pic şi putem servi supa. Presăraţi multă verdeaţă deasupra.
Observaţii:
Dacă nu doriţi să faceţi masala (sa caliti contimente si legume), adăugaţi legumele şi condimentele direct în linte. O să se facă cam în acelaşi timp.
Dacă sunteţi vegan înlocuiţi untul cu ulei rezistent la tratament termic.
Daca aveti probleme cu balonarea, fierbeti nautul impreuna cu lintea.

Comentarii

Postări populare