Bombonele energizante din nuci, seminţe şi fructe uscate



Pentru genul acesta de bombonele variantele sunt nenumărate. Orice fel de nuci, seminţe şi fructe deshidratate merg aici: nuci româneşti, migdale, alune de pădure, seminţe de cînepă, de in, de susan, de dovleac, prune, caise, cireşe, curmale, stafide...Puteţi face diverse combinaţii în funcţie de gust şi de ce aveţi în casă. Sunt foarte nutritive datorită nucilor şi seminţelor şi energizante datorită fructelor. Nucile şi seminţele ne asigură nu doar grăsimi şi proteine, ci şi minerale de care avem nevoie. Un efect pueternic revigorant au mai ales prunele şi stafidele, iar alături de caise au şi acţiune antianemică. Astfel, aceste prăjiturele simple sunt un mic dejun excelent, care ne va oferi energie pentru întreaga zi şi un remediu bun pentru anemie, astenie de primăvară, oboseala. Copiilor va plăcea nu doar să le mănînce, dar şi să le modeleze! Iată ce ingrediente am folosit astăzi:

Ingrediente:
  1. o mînă nuci româneşti (inmuiate)
  2. o mînă migdale (înmuiate)
  3. cîteva linguriţe seminţe in (preferabil rîşnite)
  4. cîteva linguri seminţe susan (pot fi rasnite si acestea)
  5. cîteva curmale ,,soft''
  6. o mînă prune deshidratate (nu afumate)
  7. o mînă caise deshidratate naturale (culoare maro, nu portocaliu aprins)
  8. 1 lingură miere (opţional)
  9. cîte o jumătate de linguriţă pudră de scorţişoară, cardamom, ghmbir (opţional)
  • Nucile şi seminţele se macină în blender sau în maşină de tocat carne (susanul nu e nevoie)
  • Se adaugă fructele deshidratate, miere şi condimente şi se procesează pînă se formează un aluat lipicios (sau daţi-le pe toate prin maşina de tocat carne şi amestecaţi într-un vas cu miere şi condimente).
  • Se formează biluţe sau chifteluţe din aceasta compoziţie şi se pun la frigider pentru o jumătate de oră. Sau se servesc imediat :).
Poftă bună şi să fiţi cît mai sănătoşi şi plini de energie!

Comentarii

Postări populare