Prăjitură de ciocolată


Această prăjitură pe site-uri străine apare sub denumirea de ,,raw brownie''. Este extrem de simplu de realizat, dar foarte gustoasa. Are gust si aroma puternica de ciocolata neagră si seamana cu negrese sau cu salam de biscuiti, dar e mult mai finuţă(si mai sanatoasă, desigur!). Se potriveste perfect pentru o masa festivă, caci este foarte elegantă, se taie frumos...

Ingrediente prăjitură:
  1. o cană nuci româneşti (sau alt fel de nuci)
  2. o cană curmale ,,soft''
  3. jum.cană pudră cacao crudă
  4. o mînă de migdale
  5. opţ. miere după gust
  • Măcinaţi nucile în robot. Adăugaţi cacao, apăsaţi ,,pulse''să se amestece.
  • Adăugaţi curmalele şi procesaţi pînă compoziţia se leagă şi poate fi modelată. Adăugaţi miere sau mai multe curmale în funcţie de gust şi de factura compoziţiei. Trebuie să fie uşor lipicioasă.
  • Mărunţiţi migdalele şi amestecaţi-le cu restul compoziţiei.
  • Tapetaţi o formă cu foaie de copt şi transferaţi compoziţia acolo. Presaţi bine cu degete, uniformizaţi.

Acum puteţi presăra un pic de cacao deasupra şi pune prăjitura la frigider si gata prăjitura. Sau, puteti pregăti ciocolată şi acoperi prăjitura cu un strat subţire de ciocolată neagră. Cum doriţi, e foarte bună şi fără. Şi în plus va fi mai greu pentru digestie...aşa că vă recomand doar pentru ocazii speciale această variantă.

Ingrediente ciocolată:

  1. Unt de cacao ras- 50 g (o farfurioară)
  2. Pudra de cacao- 50 g
  3. Mire- după gust
  • Topiţi untul de cacao la baie de aburi. Adăugaţi cacao, amestecaţi rapid pînă la omogenizare. Adăugaţi miere cîte o lg, amesecaţi şi gustaţi. Mie îmi place ciocolată amară la această reţetă.
  • De asemenea ciocoalata se poate obţine şi prin topirea lichiorului de cacao. Topiti lichiorul la baie de aburi, adăugaţi miere sau alt îndulcitor.

Am pus 1-2 Lg de ciocolată chiar în compoziţia prăjiturei şi după ce am presat-o în formă am turnat deasupra ciocolată într-un strat cam de 0,5 cm. Am presărat cacao prin sită deasupra.

  • Prăjitura se ţine în frigider pînă la servire. Trebuie să stea la rece min. 30 minute.

Totul durează maxim 30 de minute. Răsfăţ plăcut!


Comentarii

Postări populare