Supă cremă de mazăre cu legume


Ingrediente:
  1. Mazăre uscată, galbenă- 1 cană
  2. Ţelină- jumătate
  3. Păstîrnac- jumătate
  4. Morcov- 1
  5. Ceapa-1
  6. Usturoi- cîţiva căţei
  7. Ghimbir- 1 cm
  8. Cartofi- 1-2
  9. Condimente: cîteva frunze dafin, o lg. curry, 1 lg curcuma (pentru culoare frumoasă portocalie, puteţi folosi şi şofran), 1 lg boia dulce, jum. chili, sare marină după gust (1-2 lg)
  • Mazărea de preferat să fie înmuiată peste noapte. Spălaţi bine mazărea. Adăugaţi o cantitate triplă de apa rece şi puneţi la foc mediu. Străngeţi spuma cînd apare. Fierbeţi până devine moale (în jur de 40 de minute).
  • În timp ce fierbe mazărea curăţaţi şi tăiaţi legumele, adăugaţi-le pe rînd, încpînd cu ceapa şi rădăcinele. Nu e nevoie să tăiaţi fin dacă faceţi supă cremă. Adăugaţi şi condimentele şi lăsaţi să fiarbă totul la foc mic pînă mazărea şi legumele sunt moi (în jur de 30 min). Gustaţi, adăugaţi mai multe condimente dacă e nevoie.
  • Cînd supa e gata,lăsaţi-o să se răcească un pic, îndepăraţi frunzele de dafin şi transferaţi supa în vasul robotului. Procesaţi pînă la omogenizare.
  • Serviţi cu multă verdeaţă şi crutoane sau lipii, pîine din făina integrală.

Comentarii

Postări populare