Bomboane cu smochine



 Aceste bomboane sunt foarte gustoase şi nutritive. Combinaţia smochine dulci- ciocolată amăruie este foarte reuşită, iar seminţele smochinelor le dau o textură crocantă foarte interesantă. Sunt foarte simplu de realizat dacă ne deprindem să lucrăm cu ciocolată naturală: cât de dulce sau amăruie să fie, ce consistenţă, cât de repede se întăreşte etc. După ce veţi face de câteva ori astfel de bomboane o sa vedeţi că e mult mai simplu decât cu prajiturile gătite. Rezultatul însă nu se compară în nici un caz. Bomboanele crude reprezintă un desert sănătos care ne oferă nu doar zahărul şi energia de care avem nevoie, dar şi multe itamine, minerale, antioxidanţi, grăsimi sănătoase. Pentru copii mici folosiţi mai degrabă pudra de roşcove în loc de cacao.


Ingrediente:
  1. migdale (crude)- 100 g
  2. smochine- 100g
  3. masa sau unt de cacao( crud)- o farfurioară masa de cacao rasa sau unt de cacao si pudra de cacao
  4. opţional- miere sau sirop de arţar, de agave
  • Migdalele  se macină în robot, râşniţă sau în maşină pentru tocat carne până devin faină. E ok dacă ramân şi bucăţele mai mari.
  • Se adaugă smochinele şi se proceseaza împreuna cu migdalele pană rezultă o masa omogenă care se lipeşte şi se ţine împrenă. Adăugaţi mai multe smochine dacă e cazul. 
  • Se prepara ciocolata. Se rade o farfurioara de masa de cacao, se topeşte la aburi sau în deshidrator. Eu iau un ibric cu apa, pun deasupra un vas mai mic cu unt sau masa de cacao rasă şi îl pun la foc mic. Încet-incet untul se topeşte, ajutaţi-l amestecând uşor cu o linguriţă. La masa de cacao topită puteţi adăuga puţină miere sau alt îndulcitor şi eventual puţin ulei de cocos pt a subţia compoziţia, căci masa de cacao e destul de consistenta e greu sa acoperiţi bomboanele cu ea. Nu adăugaţi mult indulcitor pentru că umplutura este şi aşa foarte dulce şi un contrast cu ciocolata amăruie este exact ce trebuie. Dacă aveţi unt, dupa ce acesta se topeşte adăugaţi pudra de cacao crudă sau naturală cam în proporţii egale, după gust. La fel, adugaţi indulcitor şi ulei de cocos pînă ciocolata capata gustul şi consistenţa dorită. Amestecaţi până la omogenizare completă. 
  • Între timp, formaţi din umplutura de smochine bomboane în ce formă vă place: biluţe, dreptunghiulare, ovale, patrate. 
  • Ungeţi o tavă cu puţin ulei de cocos sau alt fel de ulei. 
  • Luaţi fiecare bomboană şi scufundaţi-o în ciocolată. Aşezaţi-le pe tavă unsă. Puteţi să le presăraţi cu fulgi de cocos. 
  • Puneţi tava în frigider pentru cel puţin 30 min.
Serviţi alături de un ceai negru cu bergamotă :) Savuraţi cu plăcere!

Comentarii

Postări populare