Salată de castraveţi şi leurdă cu sos de avocado

Mmmm....aceasta salată e o bunătate. Pentru mine e un fel de tzatziki vegan :) Castraveţi, leurda cu gustul ei inconfundabil care seamană mult cu usturoi verde şi avocado cremos, ce poate fi mai bun înr-o zi însorită de primăvara? Ridicaţi-vă dispoziţia şi tonusul cu aceasta super-salată verde! Vegetalele verzi conţin pigmenţi atît de importanţi penru sănătatea noastră, clorofilă şi caroten, sunt alcalinizante, au efect puternic antianemic, antioxidant, anticancerigen. Mîncînd măcar o dată pe zi o salată verde, un smoothie sau suc cu frunze verzi, ne vom simţi mai plini de energie, mai tineri şi mai frumoşi bineînţeles :)

Ingrediente:
  • 2 castraveţi
  • o legătură mică de leurdă
  • o ceapa verde (opţional)
  • O leg. mică de pătrunjel (opţional)
  • jum. de avocado (moale-moale, aşa cum v-am povestit)
  • jum.Lg suc de lămîie
  • 1 Lg ulei presat la rece (opţional, avocado va ,,unge'' destul salata)
  • vf. de cuţit sare de mare
  • Puteţi adăga şi alte vegetale verzi de sezon: ardei verde, frunze de spanac, untişor etc.
Avocado se taie în 2 şi se scoate cu lingura pulpa. Se stropeşte cu suc de lămîie şi se pasează bine-bine cu furculiţa pînă devine cremă. Adăugăm sare, ulei şi ce condimente sau plante aromatice mai dorim, amestecăm bine. Castraveţii şi verdeaţa se taie cum vă place şi se amestecă cu sos de avocado.

Comentarii

Postări populare