Salată de quinoa şi năut germinat cu ierburi sălbatice

Această salată este de fapt un fel principal, căci este super nutritivă şi saţioasă. Conţine proteine de cea mai bună calitate, minerale şi vitamine şi enzimele indispensabile organismului nostru pentru un metabolism normal.

Ingrediente:
  1. Quinoa- jum.cană
  2. Năut germinat- jum.cană
  3. Roşii- 2
  4. O legătură verdeaţă: pătrunjel, mărar
  5. O legătură ierburi sălbatice: leurdă, untişor
  6. Plante aromatice după gust (busuioc, oregano, maghiran, estragon)
  7. Ulei presat la rece- 1 Lg
  8. Suc de lămîie- după gust
  9. Sare de mare- jum.lg
Puteţi folosi şi: ceapă verde, usturoi verde, frunze de pătlagină, frunze şi flori de păpădie, urzici, alge, lobodă etc. Puteţi adăuga şi ceapa sau usturoi uscate dacă nu aveţi probleme cu stomac (sunt alimente iritante).

  • Năutul se lasă la înmuiat cu o zi înainte peste noapte în cantitate mare de apă. Apoi se clăteşte, se acoperă (nu ermetic) şi se lasă la germinat la umbră. Se clăteşte o dată la 6 ore sau când aveţi timp. A doua zi vor apărea codiţe şi năutul poate fi mâncat. Însă majoritatea nutriţioniştilor recomandă fierberea năutului timp de minim 30 de minute.  
  • Quinoa se clăteşte şi se pune la fiert într-o cantitate dublă de apă la foc mic cu capac. Nu este nevoie să o amestecaţi. În 10 min. sau când este absorbită toată apa înghideţi focul şi amestecaţi uşor cu o furculiţă, ,,aerisind-o''. Lăsaţi-o să se răcească un pic.
  • Amestecaţi uşor năutul, quinoa, verdeaţa tocată mărunt, roşiile tăiate felii, contimentele, uleiul, stropiţi cu suc de lămîie.
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare