Cartofi noi, varza de Bruxelles şi salată de năut germinat


Ieri ne-am delectat  cu această cină delicioasă de sfârşit de primăvara. Cartofii noi cu rozmarin e ceva nemaipomenit, iar varza de Bruxelles gătită la cuptor este ceva care trebuie neapărat să gustaţi. Salata de năut a făcut ca aceasta cină să fie nu doar gustoasă, dar şi foarte saţioasă, astfel încât să nu avem pofte necurate la miez de noapte :)

Ingrediente:

1. Cartofi noi, sare de mare, rozmarin, usturoi, chili sau piper proaspăt râşnit, frunze de dafin, ulei (de măsline, susan sau orice alt ulei)

2. Varză de Bruxelles, oregano, busuioc, curry, opţ. chili sau piper, ulei

3. Năut germinat (sau înmuiat min.12 ore), roşii (de grădină!), avocado copt, pătrunjel, suc de lămîie, ceapa verde, sare de mare (himalaya foloesc eu), opţ. seminţe de susan proaspăt călite

Mod de preparare:
  • Cartofii se spală bine şi se curăţă dc e nevoie. Dacă sunt mici lăsaţi-le întregi, dc sunt mari tăiaţi-le în 4. Adăugaţi câţiva căţei de usturoi întregi, rozmarin proaspăt sau uscat, sare, piper, frunze de dafin, puţin ulei. Amestecaţi totul bine astfel încât fiecare cartof să fie acoperit de ulei şi condimente. Puneţi cartofii într-un  castron în cuptor la foc mediu. Puteţi să le acoperiţi de la început. Se fac în jur de 30 min.
  • Mugurii de varză de Bruxelles se amestecă cu ulei şi condimente. Se înfig pe un beţişor din lemn şi se pun în cuptor la foc mic-mediu pe o tavă. Întoarceţi-le pe partea cealaltă peste 10 minute sau când capătă o nuanţă aurie. Sunt gata în aprox. 20 de min.
  • Năutul germinat se fierbe 20-30 min, se scurge de apă. Se amestecă cu legumele şi verdeaţa tăiată, câteva feliuţe de avocado, condimente, un pic ulei presat la rece dacă e nevoie. Se presară cu seminţe de susan uşor călite.

Poftă buna!



Comentarii

Postări populare