Ciuperci umplute gătite la cuptor

Ingrediente:
  1. Ciuperci- 500g
  2. Linte roşie sau galbenă- 100g (o cană mică)
  3. Ceapa uscată- 1
  4. Usturoi- câţiva căţei
  5. Morcov- 1 mic
  6. Spanac- 2 mâini (proaspăt sau îngheţat)
  7. Roşii deshidratate la soare- 3 (eu am folosit păstrate în ulei, hidrataţi dc e nevoie)
  8. Pătrunjel- jum. de lăgătură
  9. Ulei sau ghee- 1 Lg
  10. Curry- 1 lg sau orice alte condimente vă plac
  11. Sare de mare- 1 lg
Mod de preparare (15 min, 30 min in cuptor):
  • Curăţaţi legumele. Ciupercile se curăţă uşor cu un şeveţel sau dacă sunt foarte murdare se spală sub jet de apă deasupra, altfel vor acumula apa si vor fi prea moi. Se separă  picioruşele de pălăriile ciupercilor. În acest moment puteţi pune pălăriile la copt pe o tavă unsă sau pe foaie de copt. Se lasă la foc mic până ciupercile sunt gata, apa din ele se evaporă. Eu nu am făcut acest lucru, dar nu m-a deranjat că aveau un pic de suc înăuntru. Faceţi cum vi se pare mai gustos şi mai estetic. Lăsaţi-le să se răcească după aia ca să le puteţi umple cu sos.
  • Spălaţi  bine lintea şi puneţi-o la fiert în cantitate dublă de apă. Adunaţi spuma, fierbeţi până devine moale (10 min, puteti lasa mai mult daca aveti timp)
  • Ceapa se căleşte ulor  în ulei sau ghee până devine translucidă. Adăugaţi morcovul răzuit fin, mai căliţi câteva minute, apoi picioruşele ciupercilor şi usturoiul tocate mărunt. Căliţi totul câteva minute, până se înmoaie şi ciupercile. Adăugaţi spanacul tocat mărunt, amestecaţi bine. Adăugaţi roşiile şi pătrunjelul tocate mărunt, condimentele, lintea fiartă şi scursă. Amestecaţi bine şi gustaţi. Trebuie să fie bine sărat şi uşor picant. Înghideţi focul.Sosul trebuie să fie destul de solid, mai lăsaţi pe foc câteva min. dacă e prea lichid.
  • Umpleţi fiecare pălărie cu acest amestec. Puneţi ciupercile în cuptor la foc mediu, pe o tavă unsă cu puţin ulei de măsline sau tapetată cu hartie de copt.Coaceţi în jur de 20 de minute. 
  • Cu 1 minut înainte să le scoateţi din cuptor puteţi presăra ciupercile cu caşcaval natural ras. Eu am servit fără, dar mă gândesc că trebuie să fie foarte gustos cu :). Serviţi alături de multe legume proaspete. 
Această mâncare este foarte consistentă şi gustoasă, potrivită pentru masa principală (amiază). Merge pentru o masă festivă pentru că ciupercile arată foarte, foarte bine. Poftă buna!

Comentarii

  1. arata super.poate fac curand ium ium. sunt ciuperci delea mari nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt ciuperci brune, dar sunt la gust la fel ca cele albe. Si destul de mari, ca altfel de chinui să pui cate o lingurita in fiecare :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare