Q&A: Cum se trateaza micozele?

De multe ori sunt intrebata cum se trateaza diverse diverse infectii micotice, de exemplu onicomicoza. Mai putini oameni stiu ca la infectii micotice intra si matreata. Voi vorbi despre infectii micotice mai pe larg intr-un articol separat, acum raspund pe scurt cum se trateaza.
Desi eu nu am avut infectii micotice, va raspund ,,teoretic'' din ce am stuadiat.

Orice infectie micotica se trateaza in acelasi timp din interior si din exterior. Nu exista infectie micotica locala, exista locuri in care aceasa apare, dar prezenta ciupercilor este problema intregului organism. Daca veti trata local, peste un timp micoza va reveni.

1. Intern. 

Cele mai puternice remedii naturale de care stiu pana acum sunt: Pau d'arco, Argint coloidal, Neem (sub forma de pastile, preperat ayurvedic). Cel mai bine sa utilizati cat mai multe remedii in acelasi timp sau consecutiv, facând cursuri. Toate acestea pot fi utilizate simultan. Tratamentul dureaza cel putin 6 luni. Puteti sa alternati tratamentele, pentru a nu avea probleme cu stomacul etc. Am auzit ca si propolis este bun. Eu il pun optional  pentru că multe persoane sunt alergice la propolis. 


De asemenea, ca adjuvant se va lua obligatoriu supliment de probiotice, optional suplimente care stimuleaza functiile organismului, de ex. Aloe (sub ce forma doriti, dar sa fie natural), Cat's caw (gheara mâţei), Usturoi (se poate lua si sub forma de pastile daca nu va place), alte suplimente  imunostimulatoare, adaptogene.  Vă pot ajuta cu doze si alegerea produselor pe mail.

Alimente care favorizează vindecarea: 

Usturoi, ceapa, mierea, ridiche neagra, propolis, zmeura, catina, coacăze, toate condimentele (mai ales cele asiatice), oţet natural de mere (neapărat natural, ,,viu''), alimente fermentate (varza acră, chefir etc), orice alimente care alcalinizează organismul

Trebuie evitate:

Pâine cu drojdie (înlocuiti cu pâine plata de tip chapati sau pâine crocanta din grâu integral de tip Wasa)
Apă de la robinet
Scăldatul în râu, lac

2. Extern.

Ulei de Neem, Tea tree oil (ulei de arbore de ceai), Argint coloidal (simplu sau sub froma de gel). Merge si usturoiul, dar mi se pare mai greu de folosit. Daca aveti micoza pe unghie se fac comprese îmbibate cu acestea. Dacă aveti mătreata puteti adăuga spre exemplu ulei de arbore de ceai in sampon sau in măştile naturale pentru păr. Vă rog să folositi uleiuri de cea mai buna calitate. Majoritatea uleiurilor care se gasesc pe la plafare sunt iritante. E bine sa fie luat de la o firma de incredere sau sa aiba certificat ca e organic etc.

Comentarii

Postări populare