Q&A: Cum scăpăm de vergeturi?

În sfârşit partea a doua a răspunsului la întrebarea despre celulită şi vergeturi :).


Vergeturile sunt rezultatul ruperii fibrelor de colagen din ţesutul conjunctiv. Acest lucru  este cauzat de variaţiile prea mari şi bruşte ale greutăţii. De obicei vergeturile apar atunci când ţinem diete de slăbire sau la sarcină. Mai rar apar atunci când ne îngrăşăm sau slăbim în mod natural sau la creştere în înălţime. Practic, ţesutul elastic al pielii nu face faţă la o întindere prea bruscă şi se rupe. Rezultatul este formarea unor striaţi pe suprafaţa pielii care ulterior se transformă în cicatrici. Teoretic, aceste ţesuturi rupte nu se mai pot repara, aşa cum nici cicatricele nu dispar în totalitate. Singura modalitate ca ele să dispară este tratamentul cu laser sau aşa ceva, nu ştiu prea multe detalii. Ce ştiu eu este că putem ameliora aspectul vergeturilor şi putem preveni formarea unor noi vergeturi. Iată care sunt lucrurile care merită încercate:
  1. Luaţi următoarele suplimente necesare pielii:
  • Vitamina C
  • Vitamina A
  • Vitamina B5
  • Zinc
  • Spirulina sau Chlorella 
  • Suplimente ayurvedice sau homeopate care determina refacerea celulelor pielii
2.  Faceţi exerciţii zilnic
3. Acţionaţi local cu o cremă sau loţiune contra vergeturilor. Ştiu că mulţi spun că nu sunt eficiente, dar eu cred că depinde foarte mult şi de factorul genetic. Dacă suntem perseverenţi şi asociem produsele externe cu o alimentaţie corectă şi mişcare s-ar putea să avem un rezultat bun. Vă recomand următorul ulei de masaj în posesia căruia am intrat şi eu de curând şi mi-a plăcut foarte mult:
http://veda-store.ro/magazin?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=94&category_id=30
Acest ulei a fost creat special pentru persoanele de tip Pitta şi are efect calmant. Eu l-am luat pentru a regla temperatura corpului şi pentru plajă :). Dar, plantele care intră în compoziţia lui nu doar calmează şi echilibrează Pitta, dar au şi un efect puternic reparator la nivelul pielii. Mai ales vetiverul se spune că ar avea efect asupra vergeturilor. Puteţi adăuga la acest ulei şi câteva picături de ulei esenţial de vetiver pe care îl găsiţi de asemenea în multe magazine online. De asemenea, am auzit că ulei de Rosa masqueta ar fi bun pentru vergeturi. Orice produs natural destinat vergeturilor merită încercat dacă nu este extrem de scump, rău sigur nu o să facă. Procedaţi în felul următor: faceţi masaj cu ulei ayurvedic timp de 10-15 minute în zona în care aveţi vergeturi, apoi faceţi o cadă sau duş fierbinte şi după aceea aplicaţi ulei sau o cremă naturală contra vergeturilor (sau a cicatricilor).

4. Nu ţineţi diete de slăbire. Adaptaţi dieta la constituţia organismului vostru şi slăbiţi în mod natural fără efecte secundare: stres şi frustrări, probleme cu sistemul digestiv, carenţe de substanţe nutritive, vergeturi etc.

Cam atât pentru astăzi, aştept cu nerăbdare întrebările voastre!

Comentarii

Postări populare