Dovleac la cuptor cu smântână

 Aceasta reţetă super simplă şi rapidă este nu doar foarte gustoasă, dar şi foarte echilibrată dpdv al combinării alimentelor (cereale+legume+grăsime). Potrivită pentru toate tipurile de constituţie în aceasta perioada a anului, însă pentru Kapha în dezechilibru nu este de ajuns de uşoară. Perfect pentru Vata :D. Kapha ar putea folosi mai multe condimente picante.

  • 1,5 căni dovleac tăiat cubuleţe
  • 1-2 linguriţe ulei (sau ghee)
  • 1-2 linguri smântână de casă
  • Condimente: 1 linguriţă sare, 1 linguriţă rozmarin uscat, un vf. de cuţit ghimbir măcinat, opţional un vf. de cuţit piper, câţiva căţei de usturoi.
Eu am servit cu:
  •  Couscous, 1 cană mică 
  1. Dovleacul se asmestecă cu ghee şi condimente. Dacă doriţi, puteţi adăuga şi câţiva căţei intregi de usturoi pentru aroma. Puneţi dovleacul la copt intr-un vas termorezistent la foc mic-mediu. Puteţi amesteca peste 10 minute şi apoi să mai coaceţi în jur de 5-10 minute.
  2. Intre timp opariti couscous cu o cană de apă fiartă. Acoperiţi şi lăsaţi să se umfle. Puteţi adăuga puţină sare.
  3. Când dovleacul e gata, indepărtaţi usturoiul, ungeţi-l cu smântână şi introduceţi din nou în cuptor pentru câteva minute.
  4. Afânaţi couscous cu o furculiţă şi serviţi alături de dovleac copt. 
Poftă buna!

Comentarii

Postări populare