Supă-cremă de frunze de ridichi



Această supă este uşoară, deliciosă şi atât de simplu de făcut! Ridichea este un aliment excelent pentru dieta de primăvara datorită proprietăţilor sale detoxifiante. Atât rădăcina cât şi frunzele trebuie consumate în diverse feluri în timpul primăverii, mai ales de către persoanele de tip Kapha. Ridichea îmbunătăţeşte metabolismul, fluidizează secreţiile biliare, curăţă ficatul şi sângele. Pentru că frunzele sunt foarte aspre, a le consuma sub formă de supă-cremă este cea mai bună idee.

Ingrediente (1 porţie)
  • frunze de la 1 legătură de ridichi
  • 2 cartofi mici 
  • jumătate de ceapă 
  • 1 linguriţă ulei presat la rece sau ghee (opţional, puteţi pune toate legume direct la fiert fără să căliţi ceapa cu condimente)
  • Condimente după gust, eu am folosit 1/3 lingurita seminţe de muştar, 1/3 linguriţă seminţe de coriandru, un vf. cutit ghimbir măcinat, un vf. cutit piper macinat si 1/4 lingurita sare germă.
 Preparare (15 min)
  1. Încălzim uleiul într-un vas potrivit, adăugăm seminţele întregi de muştar şi coriandru şi călim jumătate de minut până acestea îşi deschid aroma şi încep să trosnească. 
  2. Adăugăm ceapa taiată cubuleţe şi călim la foc mic amestecând des câteva minute. Adăugăm şi ghimbirul (sau alte condimente sub macinate) şi mai călim jumătate de minut.
  3. Adăugăm cartofii tăiaţi cubuleţe, frunzele de ridichi tocate, sarea şi apa cât să acopere legumele 1 deget. Fierbem în jur de 10-15 minute sau până cartofii sunt gata.
  4. Pasăm cu ajutorul unui blender şi servim ca atare sau cu puţin suc de lămâie sau cu mai mult ghee.

Comentarii

  1. Foarte buna, un gust deosebit (cel putin pentru mine, care acum am descoperit ca se pot manca si frunzele de la ridichi :)). Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce rapida ai fost! :) Nici eu nu am aflat demult ca se mananca... cam de cativa ani de cand urmaresc blogurile cu retete ,,altfel''... Ma bucur mult ca ti-a placut! :*

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare