Reţete cu Varza Kale şi Mangold

 În primul rând aş vrea să anunţ şi cititorii blogului care nu au Facebook că prin pagina de FB a magazinului intermediem relaţia între producatori mici care cultiva organic şi cumpărători care işi doresc o alimentaţie mai sănătoasă. Vorbim doar de zona Călăraşi.

Obiectivul nostru este de a construi  o comunitate de oameni adepţi ai stilului de viaţă sănătos, responsabili social şi faţă de Natură. Dacă cunoaşteţi  producători/cumpărători de produse bio în zona Călăraşi-Olteniţa-Slobozia, vă rog împărtăşiţi vestea mai departe! 

În coşul de legume avem şi aşa legume mai puţin cunoscute românilor ca varza kale şi mangold.  Mulţi mă întreabă ce sunt acestea şi cum se consumă.
Mangold si kale sunt niste legume cu frunze mari care se consuma aproximativ asemanator spanacului: in salate, in tocanite de lelgume, sotate, înăbuşite, în tarte cu verdeaţă, cu paste, în ciorbe etc. Despre mangold am mai scris (click aici pt articol), iar despre kale voi scrie în curând. Până atunci am adunat nişte reţete pentru voi ca să vă daţi seama cam cum le puteţi prepara.

Ciorba dietetică cu napi, ţelină şi mangold http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2013/10/ciorba-de-toamna-cu-napi-telina-si.html


Rulouri (sărmăluţe) de mangold cu panir şi nuci http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2013/07/rulouri-de-mangold-cu-branza-si-nuci.html?q=ciorba

Ciorbiţa uşoară de sfeclă cu frunze de mangold http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2013/08/ciorbita-usoara-de-sfecla.html
Chifteluţe de legume: http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2013/07/chiftelute-de-legume-cu-faina-de-naut.html

Mangold înăbuşit, o garnitură excelentă
 Ghiveci de legume proaspete de vara: cartofi noi cu coaja, morcovi, dovlecel, mazare, varza kale, rosii, ceapa, usturoi + mirodenii. Totul sotat in ulei de masline si apoi inabusit 10 min.

Primavara in farfurie ♡ mangold, frunze de cicoare, voinicica, frunze de fenicul, tarhon, lipicioasa, flori de toporas

Cina rapida: paste, mazare verde, frunze de varza kale, usturoi tanar, rucola din gradina, cascaval. 

Tije de mangold (rămase  de la salată) sotate în unt cu ciuperci şi mirodenii. Un deliciu!

Ciorbă bogată de tip minestrone din legume de sezon sotate in ulei de masline, fasole albă şi frunze de mangold. 

Legume sotate rapid in ghee + orez brun. Am folosit de data asta: morcov, zucchini, varza kale, mazare verde, oregano proaspat, sare Himalaya, ghimbir uscat. Totul stropit la sfarsit cu suc de lamaie.
Supă.cremă de vară http://blossomofanewlife.blogspot.ro/2013/06/supa-crema-verde-de-vara.html

Comentarii

Postări populare